Dzień 0 - 4 czerwca - warsztaty onsite

13.00 - 17.00

WYJĄTKOWE WARSZTATY ONSITE, DODATKOWO PŁATNE

13.00 - 17.00 | 240min
Warsztaty
Data Governance w różnych architekturach / Data Governance for Different Architectures*
ONSITE
Data Crossroads

Dzień I - 5 czerwca - konferencja

8.20 - 8.50
Prezentacja
Poranna kawa
8.50 - 9.00
9:00 - 9:10 | 10min
Prezentacja
Otwarcie
Organizator CDO Forum Club
Evention
Director of Business Development
Evention
9.00 - 11.00

Sesja plenarna

9.00 - 9.30 | 30min
Prezentacja
Dojrzałość zarządzania danymi / Data Management Maturity*
data quality
data governance
inspiracje

Key goals of a data management maturity assessment. Data Management/Governance maturity frameworks. A high-level approach to performing a data management maturity assessment. Trends in data management maturity 2019 - 2023.

Data Crossroads
9.30 - 9.50 | 20min
Prezentacja
Temat prezentacji pojawi się wkrótce
9.50 - 10.10 | 20min
Prezentacja
Unlocking the Value of Data with Open Table Formats*
data governance
inspiracje
Chief Technology
Ab Initio Software
10.10 - 10.30 | 20min
Prezentacja
Data Mesh - wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać
data quality
data governance
finanse
case study
Manager w zespole Data & Technology
PwC Poland
Dyskusja Panelowa
10.30 - 11.00 | 30min
Prezentacja
AI u bram - misja dla Chief Data Officer'a?
data governance
kariera
inspiracje
AI
Moderator:
Organizator CDO Forum Club
Evention
Paneliści:
Managing Director, Data and Central Banking Systems
BNP Paribas Polska
 
Technology Risk Manager
PwC Poland

Ekspert w zakresie analityki i sztucznej inteligencji
Head of AI
Grupa NEUCA

Director, Head of Customer Intelligence Department
Bank Millennium
11.00 - 11.30

Przerwa

11.30 - 13.05

Sesje równoległe

Sesja I
Prezentacja
Sesja II
Prezentacja
Sesja III
Prezentacja
Sesja I
11.30 - 11.50 | 20min
Prezentacja
Bez anonimizacji nie ma zaufania – a bez zaufania nie ma gospodarki opartej na danych
analityka
data governance
finanse
case study
Head of Data Science Lab, CEE
Visa (Global Data Solutions)
Sesja II
11.30 - 11.50 | 20min
Prezentacja
Fundament pod wdrożenia AI: budowa organizacji data-driven. Transformacja nie tylko technologiczna
analityka
data governance
case study
AI
IT Transformation Program Manager
Orange Polska
Sesja III
11.30 - 11.50 | 20min
Prezentacja
Jak (nie) budować platformy danych w firmie, czyli fakty i mity oczami praktyka
data governance
case study
inspiracje
Chief Technology Architect, Data & Analytics
Polpharma Group B.V.
Sesja I
11.55 - 12.15 | 20min
Prezentacja
Wytyczanie ścieżki dla zaufanej sztucznej inteligencji / Paving the path for Trusted AI
Product Marketing Director
Cloudera
Sesja II
11.55 - 12.15 | 20min
Prezentacja
Automatyzacja jako kluczowy element architektury danych
data quality
data governance
case study
Współzałożycielka i CEO
InfiniteDATA Services
Sesja III
11.55 - 12.15 | 20min
Prezentacja
Wyzwania architektury danych we wdrożeniach globalnych
data governance
compliance
case study
inspiracje
Global Head of Data and Analytics
Sesja I
12.20 - 12.40 | 20min
Prezentacja
Wdrażanie GenAI w praktyce - co to właściwie znaczy wdrożyć GenAI?
case study
inspiracje
AI
Data & AI team lead
Chaos Gears
Sesja II
12.20 - 12.40 | 20min
Prezentacja
Jak Neuca wykorzystała system CDO.tools do budowy nowoczesnego katalogu danych
data quality
data governance
case study
Kierownik ds. Rozwiązań BI i DS
Neuca
Sesja III
12.20 - 12.40 | 20min
Prezentacja
Jak budować zaufanie do rozwiązań AI?
data governance
compliance
inspiracje
AI
Executive Business Partner
Goldenore
AI Technology Advocacy Lead
IBM Polska
Sesja I
12.45 - 13.05 | 20min
Prezentacja
Temat prezentacji pojawi się wkrótce
Sesja II
12.45 - 13.05 | 20min
Prezentacja
Opowieści z okopów: jak nieopłacona faktura za 50 zł zatrzymała całą fabrykę
data quality
case study
Chief Executive Officer and Chief Technology Officer (a.i.)
ReliaSol.ai
Sesja III
12.45 - 13.05 | 20min
Prezentacja
Jak zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli marketing w erze post-cookie
analityka
marketing
CEO & co-founder
Conversion
13.05 - 14.00

Obiad

14.00 - 14.45

Sesja plenarna

14.00 - 14.30 | 30min
Prezentacja
Czy AI ma w sobie potencjał, by zrewolucjonizować obszar Jakości Danych – kluczowe uwarunkowania / Key Patterns and Anti-patterns for better Data Quality (DQ) with AI.Does AI have the potential to revolutionize Data Quality in Enterprises? *
data quality
inspiracje
AI
Founder and Managing Principal
DBP-Institute
14.30 - 14.45 | 15min
Prezentacja
Rozstrzygnięcie konkursu CDO Forum Awards
Organizator CDO Forum Club
Evention
14.45 - 15.30

Dyskusje roundtables

To element agendy konferencji angażujący wszystkich uczestników.

Ta sesja ma kilka celów. Po pierwsze, bezpośrednią wymianę opinii i doświadczeń w ramach konkretnego zagadnienia, interesującego daną grupę uczestników. Po drugie, możliwość spotkania i rozmowy z prowadzącym dane roundtable – zapraszamy bowiem do ich prowadzenia osoby o dużej wiedzy i doświadczeniu. Sesja roundtables to bardzo szerokie spektrum tematów i bogate grono wybitnych osobowości ze świata cybersecurity w roli prowadzących – tak, aby każdy uczestnik konferencji mógł znaleźć interesującą go najbardziej dyskusję i poznać w ten sposób innych uczestników zainteresowanych tą samą tematyką.

Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
1. Demokratyzacja danych - jak sztuczna inteligencja otwiera dostęp do analityki
Moderator:
CTO
Laurens Coster
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
2. Analityk danych, czyli kto?
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
3. Jakość danych: zabójca projektów w organizacjach
Konsultant Techniczny
AB Initio
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
4. Sztuczna inteligencja: modny gadżet czy nieuchronna konieczność?
CEO
Engenious
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
5. Gdzie umocować projekty AI w strukturze organizacji?
Data Governance Officer
Citi Handlowy
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
6. Pułapka optymalizacji dzięki danym: jak wypłynąć na błękitny ocean
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
7. Monetyzacja danych: wciąż niewykorzystany obszar wzrostu
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
8. Nieoczywiste źródła danych
Product Manager
DataServe
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
9. Dane? Dziękuję, tego nie potrzebuję
Data Solution Architect
Murdio
Roundtables
14:30 - 15:20 | 50min
Roundtables
10. Dane w HR
15.30 - 15.45

Przerwa

15.45 - 16.55

Sesje równoległe

Sesja I
Prezentacja
Sesja II
Prezentacja
Sesja III
Prezentacja
Sesja I
15.45 - 16.05 | 20min
Prezentacja
Życie bez etatu, czyli jak sobie radzi na rynku freelancer analityczny
data governance
kariera
inspiracje
Sesja II
15.45 - 16.05 | 20min
Prezentacja
Wykreuj wartość biznesową za pomocą Data Governance - praktyczne porady, jak utrzymać zaangażowanie organizacji
data governance
inspiracje

Kluczowe elementy i sprawdzone działania, by uruchomić projekt Data Governance i jednocześnie utrzymać wysoki poziom zaangażowania całej organizacji.

Master Data Manager
Vesuvius
Sesja III
15.45 - 16:05 | 20min
Prezentacja
Jak uniknąć kilku milionów dolarów kary, czyli Compliance Data Governance w praktyce
compliance
inspiracje
CISO, DPO, CEO
All Data in Trust
Sesja I
16.10 - 16.30 | 20min
Prezentacja
Uskrzydlające przywództwo – czyli jak zbudować zespół analityczny, który może wszystko
kariera
marketing
HR
ecommerce
case study
inspiracje
Head of BI & Data Solutions
Empik S.A.
Sesja II
16.10 - 16.30 | 20min
Prezentacja
Od jednego raportu do świadomej organizacji w dbaniu o jakość danych
data quality
case study
Kierownik ds. Rozwiązań BI i DS
Neuca
Sesja III
16.10 - 16.30 | 20min
Prezentacja
"Łatwiej prosić o wybaczenie niż o pozwolenie", czyli innowacje w czasach genAI
data governance
compliance
case study
AI
Global Head of Data & AI
Team Internet Group
Sesja I
16.35 - 16.55 | 20min
Prezentacja
Pułapki wdrażania zaawansowanej analityki (DS & AI) w organizacjach
analityka
finanse
inspiracje
Advanced Analytics Manager
Alior Bank
Sesja II
16.35 - 16.55 | 20min
Prezentacja
Nowe podejście do architektury danych
analityka
data governance
compliance
finanse
case study
Sesja III
16.35 - 16.55 | 20min
Prezentacja
Jak zrobić encyklopedię przez data harvesting starych gazet
analityka
data quality
case study
inspiracje
Właściciel i wydawca
Dr Minakowski Publikacje Elektroniczne
16.55 - 17.10
Prezentacja
Zakończenie
Director of Business Development
Evention
17.15 - 19.00

Spotkanie zamknięte

Prezentacja
Zebranie Walne DAMA Poland

Spotkanie dostępne tylko dla członków DAMA Poland Chapter

19.00 - 23.00

Wieczór specjalny

Spotkanie integracyjno-networkingowe dla wszystkich uczestników odbędzie się w Arco Bowling, gdzie wszyscy spędzą czas w miłej atmosferze z poczęstunkiem i napojami, a chętni rozegrają turniej gry w kręgle.

Bitwy Warszawskiej 1920 r. 19
02-366 Warszawa-Ochota

19.00 - Rozpoczęcie eventu wieczornego wraz z kolacją
20.00 - Turniej gry w kręgle

Dzień II - 6 czerwca - warsztaty online

9.30 - 11.30
Warsztaty
Temat warsztatów zostanie podany wkrótce
ONLINE
Chief Marketing Officer (CMO), Business Development Manager
Goldenore
IBM Technical Specialist – Data & AI: Data Science and Machine Learning
IBM Polska
12.00 - 14.00
Warsztaty
Nowe regulacje w obszarze danych: Data Act i AI Act
ONLINE
Associate
Bird & Bird
Partner
Bird & Bird
14.30 - 16.00
Warsztaty
Egzamin Dojrzałości – jaki Data Governance budują polskie firmy
ONLINE
Prowadzący:
Experience CDO & DQM, founding member
DAMA Poland Chapter
Współprowadzący:

Członek DAMA Poland Chapter i Lead Data Governance Architekt
The Stepstone Group

Ekspert Zarządzania Danymi, Data & Business Intelligence w PwC Polska
DAMA Poland

DAMA Poland

CDO Forum

5-6 cze, 2024
www.cdoforum.pl

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

Kontakt

Weronika Warpas
m. +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2024 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.